-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Fryslân dok - Alle afleveringen
Zelf begonnen als protestpartij, krijgt de BBB-fractie in de Friese staten nu zelf ook te maken met protesten: van de lhbtiq-gemeenschap. De BBB-fractie wil geen geld uittrekken voor regenboogbeleid.
Serie over het eerste jaar van de Friese BBB-fractie: veertien mensen zonder enige politieke ervaring drukken een zware stempel op het plattelandsbeleid. Wat verandert er met de BBB aan het roer?
Het Amelander Sunneklaas is voor velen een mysterieuze traditie. Na de ophef van vorig jaar, geven Amelanders voor het eerst inzicht in de reden waarom buitenstaanders niet welkom zijn op hun feest.
Eppie Dam, een van Frieslands meest toonaangevende schrijvers, brengt na ernstige ziekte een autobiografie uit in dichtvorm. Aan de hand van zijn psalmen een beeld van zijn leven.
Drie korte documentaires van nieuwe makers over: De klaverjasboot van Rita, genderdiverse personen die moeten wachten op een consult en de laatste wedstrijd in het oude Cambuurstadion.
Graphicnovelkunstenaar Skelte Siweris Braaksma is gespecialiseerd in stripverhalen uit de Friese geschiedenis. Nu werkt hij aan een grote apocalyptische beeldroman over zeespiegelstijging.
Er verdwijnen jaarlijks duizenden zeehonden per jaar, vooral in de Friese Waddenzee. Het is een mysterie. Langzaamaan wordt duidelijk dat het klimaat hier een grote rol in speelt.
Er verdwijnen jaarlijks duizenden zeehonden, vooral in de Friese Waddenzee. Waar blijven de jonge pups als ze volwassen worden? Het is een mysterie.
In de pluktuinen van Stichting Sociaal Vitaal komen mensen met een uitkering samen om groenten te oogsten. Ze raken uit hun isolement en leren gezond en bewust te koken.
In de pluktuinen van Stichting Sociaal Vitaal komen mensen met een uitkering samen om groenten te oogsten. Ze raken uit hun isolement en leren gezond en bewust te koken.
Tachtig jaar nadat een vliegtuig met drie Britse soldaten neerstortte, wordt er een zoektocht georganiseerd in het IJsselmeer. Het is een hele operatie, zowel technisch als emotioneel.
Pikeur Aone de Wrede over zijn leven en de fraude die in de paardensport aan de orde van de dag zou zijn.
Taeke Triemstra kaatst al zijn hele leven. Hij is de succesvolste kaatser in de geschiedenis en won alles wat er te winnen viel. Klopt het dat succes voortkomt uit bescheidenheid?
Twee broers op een afgelegen boerderij. De bank meldt zich met de mededeling dat er geen krediet meer wordt verstrekt. Dat heeft grote gevolgen.
Twee broers op een afgelegen boerderij koesteren hun liefde voor trekkers, katten en muziek. Ze vechten ondertussen tegen de tijd die verstrijkt.
Op een afgelegen boerderij koesteren twee broers hun liefde voor trekkers, katten en muziek, terwijl ondertussen het onvermijdelijke einde van hun bedrijf nadert.
Leeuwarder Kegelclub Acht om de Lange wordt honderd, tenminste, als ze het halen. Ze hebben nog negen leden en die zijn allemaal 70+'er. Kunnen ze blijven bestaan?
Beeldend kunstenaar Evert van Hemert uit Kolderwolde heeft niet meer lang te leven. Hoe gaan hij en zijn vrouw hiermee om?
De polarisatie en onverdraagzaamheid die het festival Welcome to the Village wilde bestrijden, werd haar ondergang.
Waarom kon het succesvolle festival Welcome to the Village na tien jaar niet meer bestaan in Leeuwarden? Een onderzoek in samenwerking met mede-oprichter Koen Haringa.
In boswerk volgen we de makers van het gelijknamige boek, waarin een liefdevol eerbetoon wordt gemaakt aan het bos en de bomen. En dat in een Nederland waar de bomen terrein verliezen.
Prijswinnende documentaire over de leden van het Nieuw Talent Orkest Bolsward. Ze worstelen zich door een wereld van notenbalken en blaastechniek. Lukt het hen om na drie maanden een concert te geven?
De erfenis van het slavernijverleden is ook in Friesland zichtbaar en voelbaar. Mensen vertellen hoe de geschiedenis van hun voorouders doorwerkt in hun leven, vaak verscholen onder de oppervlakte.
Ten tijde van de slavenhandel werd al gepleit voor het afschaffen ervan, maar de handel ging voor. Dat beïnvloedt nog altijd onze economische relatie met andere continenten, zoals in de koffiehandel.
In 1975 begon een strijd tussen twee sloepen in de lange en zware tocht van Harlingen naar Terschelling. Ondertussen is de HT Race uitgegroeid tot het grootste sloeproei-evenement van Nederland.
Is er toekomst voor het bezinningstoerisme in Noord-Nederland? Bart Kingma loopt met andere deelnemers het Ziltepad en slaapt onderweg in kleine kerkjes in Noord-Groningen en Friesland.
In de vioolbouwschool in Makkum worden instrumenten gebouwd onder leiding van leermeester Dirk Jacob Hamoen. Drie vioolbouwers vertellen wat hen hier brengt.
Als 190 statushouders hun intrek nemen in het leegstaande voormalige zorgcentrum Rikkingahof in het Friese Oosterwolde, keert het licht terug in het donkere, leegstaande gebouw.
Hoe ziet de toekomst van het vervoer naar Ameland eruit? Het aantal passagiers neemt toe, de staat van de natuur gaat achteruit. En ook de dichtslibbende vaargeul is een probleem.
Het Eise Eisinga Planetarium in Franeker is sinds 2023 UNESCO werelderfgoed. Maar hoe gaat het met het hemelse erfgoed zelf? Zien wij nog wel dezelfde sterrennacht als Eisinga in zijn tijd?
Jack Kooistra begint op jonge leeftijd met het opschrijven van namen van vermiste oorlogsslachtoffers. Later komt daar ook het opsporen van gevluchte oorlogsmisdadigers bij.
Over veelzijdig kunstenaar Jan Loman is deze zomer een expositie te zien. Aan de hand van archiefbeelden en met de samenstellers van de expositie onderzoeken we welke indrukken hij heeft achtergelaten.
Er is een groeiende zorg over het mentale welzijn van boeren. Jaren van onzekerheid lijken hun wonden te slaan in de motivatie en kracht van boeren. Hoe kunnen ze geholpen worden?
In Boswerk volgen we de makers van het gelijknamige boek, met een liefdevol eerbetoon aan het bos en de bomen. En dat in een Nederland, waar de bomen terrein verliezen.
De jonge Fries Lolle Rondaan werd in de oorlog opgepakt en gefusilleerd. Er zijn nu brieven ontdekt die hij en zijn Amsterdamse vriendin Riek Stork in zijn laatste maanden naar elkaar schreven.
In 2013 werd metaallverwerkeringsbedrijf Prins Dokkum overgenomen door een buitenlandse investeerder, het personeel stond op straat. Hoe kijken we hier tien jaar later op terug?
Leeuwarder Kegelclub Acht om de Lange wordt honderd, tenminste, als ze het halen. Ze hebben nog negen leden en die zijn allemaal 70+'er. Kunnen ze blijven bestaan?
Schrijver Nynke Sietsma verloor haar zoon en dichter Sytse Jansma zijn vriendin. Ze beschrijven hun rouwproces in een boek en dichtbundel om hun verdriet te verwerken.
Beeldend kunstenaar Evert van Hemert uit Kolderwolde heeft niet meer lang te leven. Hoe gaan hij en zijn vrouw hiermee om?
Winters met sneeuw en ijs worden zeldzamer en de kans op een Elfstedentocht wordt steeds kleiner. We verliezen niet alleen een natuurverschijnsel, maar ook een stukje cultuur. Wat doet dat met ons?
Kunstenaar Alle Jong zoekt in zijn kunst naar grote betekenis achter kleine, onbeduidende verhalen uit het verleden.
Studenten van de studie Global Responsibility and Leadership op zoek naar duurzaamheid stellen hoge eisen aan zichzelf, de samenleving en elkaar.
Een zoon reist tachtig jaar na de oorlog naar de plek waar zijn vader ooit dwangarbeider was, in de hoop hem zo postuum beter te leren kennen.
Een zoon reist tachtig jaar na de oorlog naar de plek waar zijn vader ooit dwangarbeider was, in de hoop hem zo postuum beter te leren kennen.
De ramp met de MSC Zoë in januari 2019 was een van de grootste containerrampen ooit. Wat zijn de laatste inzichten over dit soort schepen bij extreme weersomstandigheden boven de Wadden? En voelt reder MSC zich nog verantwoordelijk?
De ramp met de MSC Zoë in januari 2019 was een van de grootste containerrampen ooit. FryslânDOK onderzoekt het handelen van instanties, eilanders en anderen in de eerste uren en dagen na de ramp.
Jasper 366, een wereldberoemde hengst uit een klein Fries dorpje, heeft het leven van zijn eigenaren totaal veranderd.
Hoe gaan we om met dieren waarvan we vinden dat ze niet in ons landschap passen? De weidevogel is welkom, de wolf moet dood. Velen vragen zich af of er grenzen zijn aan wat we moeten accepteren.